söndag 5 februari 2012

VERKLIGEN!

Uttrycket "Bada i svett" har tidigare kannts nagot diffust for mig, Men ikvall fick jag for forsta gangen ta del av denna nagot ohyggliga

Igar var vi pa fotbollsmatch. Jag och tre andra svenskor flasade uppfor trapporna i La boca stadion tillsammans med var grupp av turister och en massa, MASSA, bla och gulkladda man med tindrande ogon...naval alla hade inte trojor. Det var manga bara brost bland de manliga askadarna. Man kunde nastan se hur deras hjarta dunkade for fotbollsmatchen de snart skulle fa avnjuta dar under huden.

Nar vi slutligen kom upp pa toppen av stadion och jag kunde blicka ut over arenan kunda jag inte lata bli att flamta. Alltsa waaaaaooow! Den nagot slitna grasplanen langt dar nera, alla manniskor, solen som slangde sina sista stralar over stadion. Det var sjukt haftigt! For att inte tala om matchen. Visserligen var det endast en vanskapsmatch for att hylla Boca-spelaren Palermo, men anda. Atmosfaren var obeskrivlig. Det sjongs. Hoppades. Skrattades. Klappades. Busvisslades, SVors. Nar Palermo sjalv kom fram under slutet av matchen sjong alla Boca fans for hela sitt hjarta. De var sa stolta over sin spelare och dar satt jag och forsokte forsta.

Hur som helst, svett var oundvikligt. Pa arenan, efter matchen nar vi alla satt pa plaststolar och klamde i oss choripan och drack ol, nar vi helt ofardiga kom tillbaka, nar jag slutligen-doslut-gick och la mig, nar jag vaknade. Alltsa, kladerna klibbades mot kroppen. Haret i ansiktet. Ackligt. Ofrascht. Men nu har jag duschat sa var inte oroliga!

Idag aker jag till Uruguay, klockan 15.00 ska min farja ga. Stannar formdoligen i Uruguay strax over en vecka. Allt beror pa nar jag kan hitta en billig biljett. Jag tackar Buenos Aires for denna gang. Hostelet och alla jag traffat. Sa far vi se nar jag kommer tillbaka. Har fortfarande inte riktigt koll pa vart jag skall fira min fodelsedag.




1 kommentar:

  1. celebrate en CHILE con tu familia y una rica torta de lucumas o con manjar

    SvaraRadera