fredag 17 februari 2012

¡DALE!

Middag klockan elva. Utgang klockan tre. Sova klockan sex.
Argentina ar verkligen saregen.

Efter cirka tio timmars resa i en buss vars saten var oerhort bekvama och X- antal oreos alfajores, hamnade jag igar morse slutligen i Cordoba. En stad som kryllar av ungdomar fran alla horn av Argentina. Studentstaden och svettstaden numero uno. Seriost, hur mycket deodorant jag an rullar pa tycks armhalorna aldrig halla sig torra! 

Bor centralt i det som kallas Nueva Cordoba hos Flor i hennes mysiga lilla lagenhet pa niondevaningen. Skont med lite privatliv! Att dela rum med sju andra personer varje natt ar faktiskt ganska pafrestande. For att inte tala om att dela badrum med 100 andra (eller ja,,nagot sant). Har behover jag inte bry mig om att sta utanfor dorren till sovrummet i bara handduken, fumlandes efter rumsnyckeln eller bekymmra mig over var gaffeln i koksladan kan ha varit tidigare. 

Igar efter en valbehovd dusch (hettan har ar obeskrivlig!!) foljde jag med Flor till hennes mormor som bor nagra kvarter bort. Hon var en mycket mysig och pratglad liten dam som erinrade mig lite om min abuelita faktiskt. Pa spisen puttrade hemmagjorda gnoccis (?) och bordet prytt med en gulblommig duk och blommiga tallrikar. Jag at mig mer an matt och drack glatt av sot parondricka och ett glas torrt rodvin fran Mendoza. Fick aven nagra klader tvattade hos denna tant, klader som torkade pa en sekund i Cordoba solen.

Senare, efter att jag tuppat av i sangen i flera timmar, kom nagra av Flors kompisar hit och sa akte vi till en mysig bar/restaurang pa taket av en byggnad som var prydd med fargglada lampor som gav ifran sig ett matt ljus. Flors vanner bestallde pizza sadar halv tolv eftersom de annu ej atit middag medan jag stod over efter vad som ansags som en "tidig" middag klockan nio, bestaende av Pollo- uttalas Poscho har. Argentinarna kan inte lata bli att dra lite pa munnen da jag anvander mig av det typiska J ljudet vid LL och Y. Har sager man La plascha - La playa. Scho- Yo. La casche - La calle. Jag gillar det! Men later bara konstigt om jag ska borja dra till med Me Schamo Sofia. 

Annu oklart hur lange jag ska stanna har. Men alla har typ redan planerat min fodelsedagsfest, som da ska bli nasta lordag? Dock kanns det ju ganska snyltigt att bo gratis har anda tills dess.

Kvallens planer blir UTGANG! Wohooo. Ska bli skoj att fa lite akta argentino-anda!
Kram.



Bilder fran en blasig dag i Punta del Estes storsta "turistattraktion" bortsett fran stranderna. La mano. En random laskig hand mitt pa stranden.

2 kommentarer:

  1. Åh vad mysigt med en alldeles egen liten argentinsk abuelita att hänga hos! Bra att du spenderar tid med folket, och inte bara turistaporna!!

    Klart du ska stanna i Argentina och fira din födelsedag...som du tjatar jävligt mycket om. Ålderskris på gång eller?

    Om du stannar hos Flor, får du självklart bidra med att handla mat, vin, bröd, städa ect. Fråga vad hon känner, så löser det sig alltid.

    Här i Stockholm har vårvindarna kommit, lite varmare, mycket ljusare. Det regnade igår, men fortfarande kan man åka pulka eller stjärtlapp runtom i stan. Frank o jag har varit på Sjöfartsmuseet, där han lekte med alla stora barn, och igår var vi på leksaksbytar bazar. Vi bytte ut några utav hans bebisleksaker, mot 1. En innebandyklubba stl mini, som han vägrade att släppa 2. en stor traktor, större än honom själv, 3. en leksak som ska få hans lilla hjärna att imitera Einstein...

    Han pratar och leker, pekar på allt och vill bara springa och klättra överallt. Imorse frågade jag honom var Tia Sofia var, då pekade han på soffan och sa No'ta. Han minns väl att du har sovit på soffan, och kopplar det till dig hahaha...

    Njut av värmen, skit i deon, lev au naturel och sluta tjata om din födelsedag!

    Kram

    Jess

    SvaraRadera
  2. Heeeej Fiat!

    ALFAJORES! fyfaaaan så gott. Snälla skicka hem!!! De där bussarna är hemska. Minns hur mycket lager på lager man var tvungen att bära..Åhh vilket fint namn din kompis har! Mysigt att få hänga där! Om jag inte minns fel så kommer Che Guevara därifrån eller iaf studerade där. Häftigt! Avundas inte av hettan (känner den där tryckande hettan i dina val av ord).

    Själv sitter jag och pluggar hårt. Har en hemtenta som ska lämnas in på fredag...

    Ha en superhärlig vecka i cordoba! //Kram katta

    SvaraRadera