torsdag 8 mars 2012

Tusen vita brod senare....


 Hej!

Sa, vart slutade historien senast...? Ah, just det ja! Santiago.


Befinner mig fortfarande har i denna torra hetta. Mina timmar av somn borjar sakta men sakert lunka tillbaka till sin ursprungliga plats, aven om jag kanske inte alltid ses som energisk. Bor just nu hos min chilenska van Lander, som ar en av pojkarna jag blev god van med i Punta del Este, och hans familj. De ar jattefina allihop! Man ar inte van att bli uppassad sa har, sarskilt inte nar man bott pa hostel och far tvatta strumporna i handfatet dar grannen bredvid borstar tanderna. De har till och med en hushallerska!! (Fast tydligen ar det ganska vanligt har...jag aterkommer till det). 


Santiago ar val inte direkt turisternas turiststad och har val egentligen inte sa mycket att bjuda pa annat an sin egna oppna famn. Men den duger gott och val for mig! Ska dock forsoka pallra mig till Cerro San Cristobal, dar bla. "La Virgen" ocksa kallad Maria, blickar ut over denna sydamerikanska huvudstad fran 900 meter over havet (yes, i city guiden jag fick av La casa roja stod det exakt sa, for att lata mer storslaget i guess!), imorgon. Maste maste maste! Med tanke pa att jag pa fredag eller lordag styr kosan mot min moders hemort, Valparaiso "Valpo". 

Den senaste natten tillbringade jag hemma hos min absolut underbara kusin Cecilia! Jag ar obeskrivligt tacksam over ALLT hon gjort och hennes familj far mig att smalta! Natalia, Javiera, Fernanda, huuur fina flickor som helst. Kunde nastan se mig sjalv i Natalia som nu ar 14!..Senast jag sag henne var hon sakert kring fyra ar. Hade tva fina dagar dar som bekvamt lagt sig kring mitt hjarta. Och som jag atit!!!!! Det dar jakla brodet jag varnat mig sjalv for, har slukats utan blinkning! Empanadas! Godis! Glass! GLASS! Mer glass! Mer godis!! Flickorna ar ena gottegrisar allihop och dar star jag med ett fanigt leende nar de fragar om int ocksa jag vill ha. Cecilias "hjalpreda" lagade hur god mat som helst och mannen i familjen standigt skamtande. Justja! Citat "Alla du kanner ar valkommna hit". Precis sa sa han. Sa att ni vet! Och aven om jag aldrig har behovt vara hungrig (och bara fortsatt bygga pa mattheten i magen), ar jag glad att de chilenska matvanorna ar mer lik de svenska. Argentina fick mig att leva helt upp och ner. Har kan man faktiskt ata flingor och mjolk till frukost och inte som dar borta: "Sofia, vill du ha kaffe till frukost?" "Ja tack!" "Men vanta, har har vi ju en yoghurt som ar din. Vill du inte ha den?" "Jo den kan jag ocksa ta!" "Vanta nu...Kaffe eller yoghurt?" "Vada?" Forbryllad min: "Ville du ha Kaffe eller yoghurt?" "Eh...bada?" "Eh...........Okej........."

OCH JUSTJA! Icke att forglommas! Kakade TVA paradis-praliner hemma hos dem!! Marabou choklad i chile? Kan livet bli mer underbart? Ack sa som de dricker lask har! Da trycker jag hellre i mig paradispraliner och nagra empanadas! Empanadasarna har ar faktiskt olika an de i Argentina. For att inte tala om spraket. Har skrattar de at mina argentinska uttryck som "Fuimos a un Boliche" Boliche i argentina ar typ Klubb. Har i chile ar det typ bowlinghall. Ja, har passar "lol" ganska bra in.

Vet inte vad mer jag ska skriva. Har inte pratat med en svensk sen...sen...jag skypade med Linnea nar jag var i Cordoba. Det kanns som ett bra tag sen. Sa kan det fa fortsatta. Alskar att prata engelska, och tack vare alla dessa britter talar jag Snobb-english. Spanskar ar "bastante bien". Det kanns bra. Jag gillar det har.

Pussen och kramen! Nu ska jag sova.






Ett litet ps. Med tanke pa att jag kommer fa svarigheter med att skaffa jobb om jag inte aker hem senast den 18 juni, vilket ar pa tok for tidigt, har jag funderat pa att stanna i sydamerika tills universitetet startar. I alla fall tills borjan av augusti. Fick forfragan att jobba pa hostelet har i Santiago, men tackade nej, hoppas nu pa att fa samma fraga senare under resan. Sa kan man jobba och pa sa vis bo gratis och i slutandan inte spendera sa fasligt mycket pengar. Att gora detta i Colombia eller Ecuador vore det mest optimala. Aja, bara en liten tanke jag har. Slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar