söndag 8 juli 2012

Smerfect

Godmorgon, godmiddag, godkvall!
Sitter har och svettas- det ar for varmt for att befinna sig utomhus men att besluta sig for nagra minuter framfor datorn var kanske inte det mest optimala heller. For er som undrar mar jag bara bra, trots gardagens kalabalik. Mexikansk mat fortars mer an jag onskar (seriost burritos och nachos vareviga dag! Vart ar sillen och potatisen? Och vi som tycker att barnfamiljer som kakar tacos varje fredagskvall ar knasiga och nagot fantasilosa...) Termometern visar 99 grader och strandbrannan ar sa varmt valkommen. Har absolut ingen som helst tidsuppfattning. Dagarna tycks flyga forbi och anda sa gor vi val inte alltfor mycket att hanga upp i julgranen. Taggar nasta vecka da vi blir en sju atta stycken som ska lira i husbilen mot en tredagars festival. Ar ganska overtygad pa att det kommer bli bra trangt och svettigt, men bilen ar rymlig och jag och Austin har den bekvamaste sangen av dem alla, pa toppen av allt -alltsa innuti bilen.

Idag klev vi upp tidigt...naval tidigt och tidigt, klockan halv atta. Men det var tidigt nog for mig for att jag ska gaspa under resten av dagen. Flertal loppisar pagar under lordagar sa det galler att vara ute i god tid sa man hinner snappa at sig plasttallrikarna, porslinskatterna i pastellfarger, utnotta flanellskjortor och farfars gamla  hatt. Det fyndades grejor till husbilen och jag ar nu stolt agare till en urtjusig, hederlig akustisk Stella gura, for 20 dollar! En mysig pratglad tant i blommigt forklade var mycket lycklig att salja vidare hennes sons gamla gitarr till nagon som ater kan plinga pa dess strangar.

For tva dagar sedan var det som alla kanske vet fjadre juli, ocksa kand som usas nationaldag. Rodvitarander och stjarnor hangde overallt. Folk hade laddat varje vra med fyverkerier och ol svaldes i mangder. Det var kul att som defenitivt anda svensk pa denna ort fira tillsammans med de patriotiska amerikanarna (fast nu ska jag inte dra alla over en kam, nagra ar inte alls stolta over sitt hemland, i alla fall inte i de kretsar jag umgas). Vi beskadade den arliga paraden dar alltfran kristna extremister till hippiesar som varnar om organsikmat glatt spatserade. Det kastades mangder med godis och andra gavor. Jag vinkade sa glatt jag kunde, ropade pa min utlandska accent (som alla tycker ar soooo cute), vilket resulterade fulla fickor med godis, tandtrad, enerigdryck, vattenflaska, tandborste, mera godis, popcorn...you name it. Darefter kastades det frisbee i parken. Kakades hemmagjord pasta. Kvallen spenderades framfor en brasa, nagra ol och trevligt sallskap. Langt fran fyverikeriernas ovasen men tillrackligt nara for att beskada de sprakande fargerna.

Lagger upp bilder fran var forsta roadtrip med Whaleshark- husbilen alltsa, da vi drog ivag till den californska nordkusten och sjalvfallet bilder fran nationaldagen.
Hoppas Sverige mar bra! Saknar det som sagt lite.