torsdag 26 april 2012

Lite myggbett på oväntat resemål

Sitter här på ett hostel i montanita, Ecuador. Otippat eller hur? Egentligen bor jag inte här , har flyttat ner på stranden i ett litet hus tillsammans med två brudar- en svenska och en kanadensiska. Och som grädde på moset håller jag på att göra min advancekurs- alltså DYKNING!!! Det kommer bli grymt är jag säker på. Än så länge får Ecuador två tummar upp. Behöver denna sol och sanden på godsintares. Nej nu måste jag söva. Ska upp tidigt för mitt dyk. Burnas noches !

lördag 21 april 2012

Lata Dagar

 Har sitter man och svettas utan anstrangning. Somnar vid poolen utan att ha gjort mig fortjant for det. Slukar i mig en 7up med is. Har saltvatten i haret, sand i bikinin. Ack sa som jag saknat detta! En varm sol och riktigt bruna ben. De ar har nu! I Mancora har jag fatt det jag velat ha sa lange.

Traffade nagra svenskar pa hostelet i Lima som aven de begav sig hit. Vi tog in pa samma hostel och spenderade nagra dagar tillsammans. Nu har det dock dragit vidare till Ecuador, och jag svavar fortfarande runt i ovisshet. Har INGEN aning om vart jag ska nast. Ville verkligen upp mot Colombia, men med tanke pa att jag inte har varit i Bolivia annu kanns det lite dumt. Eller jag vet inte, det gar ju. Jag kan ju. Men. Det kommer bli en jaaavla massa bussresande. Naval, imorgon ska jag aka. Har val egentligen vantat in Tom, engelsmannen jag traffade i Buenos Aires for 1000 ar sedan, som kommer imorgon bitti. Och darefter blir det att dra vidare. Ecuador, Colombia eller tillbaka till Lima- det ar fragan?

Kanns nagot jobbigt att styra kosan mot kalla Bolivia nu nar stranden sitter sa fint, men skulle det nu bli sa far jag trosta mig sjalv med att en manad i Brasilien inte kommer bli helt fel.

Nu vill jag ha lite uppdateringar hemmifran! Ligger snon kvar eller?


Aja, nu ska jag lasa, planera blivande resor och ta mig ett dopp. Adjoss!


ps. slutligen nagra bilder!!






måndag 16 april 2012

Med en varkande rygg och en rosa solnedgang

I Lima. Jag gillar det. Visserligen hade jag feber och fruktansvard traningsvark efter sandboardingen forsta dagen- men lyckligtvis blev jag ompysslad dar jag lag och yrade i toppsangen pa hostelet. Fick hett te och sedan blev det att slappa i tv rummet och kika pa film. Ogillas starkt att vara sjuk under sin semester men vad gor man. Ar fortfarande nagot krasslig men mar battre. Osis att det inte gar att ladda upp bilder har heller! Sa som jag langtar efter att visa mina fina bilder fran Machu Picchu eller de fran sandboardingen jag gjorde med mina tva norska vanner som jag reste tillsammans med tills nu, Erlend och Johannes. De bada har seglat over hela atlanten, fran Norge till Karibien (!) Dock flog de tillbaka till Dominikanska republiken i forrgar och jag fick sjalv intrada Lima. Dock lamnade de mig med ett norsk ordforrad som aldrig varit battre och forstaende. De havde till och med att de knappt pratade svorsk med mig, utan ren och skar norska! Tummen upp for mig!

Ar ganska kluven over vad jag ska gora just nu. Laste precis kommentarerna och nej jag vill verkligen inte stressa igenom resan men att inte ha nagon ide vart man ska ta vagen har nast ar lite skum.

Lite lustiga saker jag fatt hora:

1. Jag liknar Jennifer Aniston (?) "Har du fatt hora att du liknar Jennifer Aniston?" -har fler och fler personer fragat mig. Forstar inte riktigt. Men antar att det ar en komplimang.

2. Jag pratar spanska som om jag kommer fran Kuba. Det ar inte en komplimang men antar att det ar battre an att prata Gringo-spanska.

Det var allt. Lite kort och gott. 
Chau!

onsdag 11 april 2012

So In this Case

Hola amigos!

Jag gor i nulaget mitt yttersta for att ladda upp nagon bild har, men datorn, eller snarare internet ar segare an segast sa jag fruktar att ni maste anvanda er fantastiska fantasi i detta lage.

Iforrgar kom jag hem fran min fyra dagars hajk (fult ord..hajk!) genom djungeln. SA JAVLA GRYMT! Hela grejen. Varje dag. Forsta dagen sa akte vi mountain bike nerfor ett berg, ja nu ar mitt minne sa daligt att jag inte riktigt minns hur hogt detta berg var men svangarna var tvara och det gick fort som attan. Sag forovrigt ut som en clown med poncho och reflexvast, arm och knaskydd och en hjalm pa hjassan. Lacker!

Dag tva blev en allt utom simpel vandring genom djungeln. Myggorna kalasade pa vara hudar och fotterna blev skitiga och ryggen blot av svett- 26 kilomenter, men ack vilken upplevelse! Vi fick underbart god guacamole till middag och sedan tuppade jag av i sangen. Fotterna skrek av smarta. Blasor har. Blasor dar. 

Dag tre startades med eh...zip liners. Vet ej vad det ar pa svenska men vi flog genom luften, fran klippa till klippa med hjalp av en lina. Sedan lite mera promenix (milt sagt) for att komma till dessa eh..varmvatten bassanger,

Dag fyra klev vi upp 4.00 innan solen bestamt sig for att gora morgon, och sa slapade jag mig uppfor alla de dar hundratals trappstegen mot denna gamla inka stad, Machu Picchu. Det var. Obeskrivligt. Att sta dar uppe pa toppen av berget, tillsammans med molnen som smekte dess gronskande klippor, och skada ruinerna efter detta (nagot brutala) indian folk. Om och om igen forundrades jag over hur i hela friden de lyckades skapa staden dar pa toppen av Perus djungel. 

Naval. Jag har brattom! Ska till Ica (icke mataffaren) ikvall!
Ledsen att vara sa kortfattad. Men ni forstar. Buenas!! 

onsdag 4 april 2012

Och aventyret fortsatter...

Vet ni vad. Jag ar i Peru! Kom hit den...andra april. Efter Atacama drog jag upp till Arica - dar hamnade jag pa ett mysigt hostel som dock var nastan tomt bortsett fran tva amerikaner och en aldre (da snackarr vi vitharig och kulmage) engelsman. Dagen dar spenderades med de tva amerikanerna - vi strosade runt pa stan, tog oss upp till en utsiktsplats dar vi sag hela Arica och anda bort till Stilla Havets horisont. Det var fint. Sedan handlade vi for varldens supe! Har nog aldrig atit sa god mat pa ett hostel. Det blev kott marinerad i vin. Ceviche- typisk peruansk mat med massa lime! Chorizo och paprika och gud vet vad! 

Efter en natt i Arica packade jag och en av amerikanerna, Steven, vara ryggsackar och satte oss i en bil som tog oss genom den peruanska gransen till staden Tacna. Darifran hoppade vi pa en buss som drojde 6 timmar innan vi kom fran till var slutdestination, Arequipa - Perus nast storsta stad. Historisk. Intressant. Och stillsam. Forsta kvallen hamnde vi med ett gang peruaner som alla ville fa en smakbit av gringosarna som besokt deras hemstad. Vi dansade tills vi blev svettiga och gick vilse i natten. Andra dagen var tankt som en hej-vi-gar-omkring-och-fotar-hela-staden-dag (Steven ar typ fotoproffs och har med sig jag vet inte hur manga objektiv och kameror), men jag hade glomt att ladda min kamera sa blev lite surmulen. Stackarn forsokte pigga upp mig men ni vet nog alla hur jag blir nar jag ar sur! Slutligen foljde jag motvilligt in pa ett litet stalle dar de skyltat med Mojito+Ceviche for 15 soles - typ 35 kronor. Efter att ha smuttat pa typ den godaste mojiton i varlden kande jag mig inte lika sur langre. Cevichen var olagligt god och stax kom den nagot berusade agaren och gjorde oss sallskap. Han havade in ol efter ol och flirtade oblygt med stackars mig. Fler och fler ville ta bilder och vi blev behandlade som kungafamiljen fran Gringo land. Sjalv tycker jag att jag ser lite latina ut, men icke tydligen. Har ar jag vit och blond. Lustig. Jag passar inte in nagonstans. Andra backpackers kommer fram till mig och forsoker pa hackig spanska fraga mig vart bussterminalen ar. Jag blir alltid lite stalld, ibland bestammer jag mig for att spela med. Det ar lustigt, for min spanska ar inte jattebra men defintivt SAAAAAAAAA mycket battre an tidigare, 

I alla fall. Kom hit till Cuzco idag, pa morgonen efter en massa tmmar i en inte alltfor obekvam buss for 80 spann. I overimorgon ska jag och Steven joina The jungle trek. Vi ska cykla mountainbike, vandra uppfro berg och slutligen na det historiska, mytomspunna Machu Picchu! Kommer bli grymt!! Dock...dyrt men det maste det vara vart! Over 1500 svenska kronor for fyra dagar och tre natters aventyr. 

Ha det sa gott! Jag har det!